zondag 3 juli tot en met vrijdag 8 juli 2022 in ANTWERPEN

YOUTHPRENEURS SUMMERSCHOOL

5 DAGEN BOOTCAMP

Elke dag een nieuw thema binnen ons stappenplan. Niet enkel krijg je de nodige theorie, je gaat meteen aan de slag in groepjes. Samen bouwen we jouw idee uit. Jouw droom zetten we op papier. 

1 DAG PITCH VOOR JURY

Na 5 dagen hard werken presenteer je op dag 6 jouw ondernemingsidee voor een jury van ondernemers. Een moment waar je naartoe werkt zodat jouw idee niet in de lucht blijft hangen. Het bestaat, het is echt.

ONTMOET ONDERNEMERS

Positieve rolmodellen vinden wij héél belangrijk. Doorheen de week ontmoet en ontdek je inspirerende verhalen, en komen andere Youthpreneurs langs. Een nieuwe wereld van kansen die opengaat.

DAY ONE OR ONE DAY. Jij beslist …

Hi jong talent,

Zit jij ook met zoveel ideeën in je hoofd, maar geen idee hoe en waar je moet beginnen? En heeft ondernemerschap jou altijd aangetrokken? Dan is dit jouw moment! Tijd om alle twijfels aan de kant te schuiven, en 1 week te investeren in jouw ondernemende toekomst. Let’s go!

#SheDIDIT Youthpreneurs is een gratis traject dat Antwerpse meisjes tussen de 16 en 26 jaar met diverse culturele roots ondersteunt in het uitwerken van een ondernemingsconcept. Van dromers naar doeners, dat is ons doel. Je krijgt de kans om jouw talenten verder te ontwikkelen, nieuwe skills te leren en ondernemende kennis op te doen. En dat onder professionele begeleiding!

Alles kan én mag. Jij hebt (misschien al) een idee en wij geven jou de tools om het uit te werken. En je zal ongetwijfeld geïnspireerd geraken door andere meisjes die je ontmoet. Nog een plus, je bouwt meteen een netwerk net omdat je omringd bent met ambitieuze jonge dames. De workshops worden niet enkel gegeven aan meisjes met diverse culturele roots, maar wordt ook gegeven dóór coaches met diverse culturele achtergronden. Zo kan je firsthand ervaren waartoe je allemaal in staat bent.

HET YOUTH-PLAN

STAP 1

Inschrijven voor het traject hier

STAP 2

Ontmoetingsgesprek met Siham, je begeleider

STAP 3

Start! Summerschool in Antwerpe

STAP 4

Pitchen voor een jury van ondernemers

STAP 5

Ontvangst certificaat van deelname en ComPas

ONE DAY OR DAY ONE. YOU DECIDE.

DE PLANNING

ZONDAG 3 JULI

MAANDAG 4 JULI

DINSDAG 5 JULI

WOENSDAG 6 JULI

DONDERDAG 7 JULI

VRIJDAG 8 JULI

Hi, Youthpreneurs

Het begin van een nieuw avontuur! Je ontmoet de andere meisjes, en brengt jouw talenten en passies in kaart. Tot slot gaan we jouw ondernemingsconcept afbakenen.

Business Model Canvas

Tijd om je ondernemingsidee onder de loep te nemen en na te denken over concurrenten, je UPS, doelgroep, enzovoort.

Marketing & Branding

Je idee zit goed, maar hoe communiceer je je idee op een aantrekkelijke manier? 

Financieel plan

Met welke financiële zaken dien je rekening te houden? En hoe moet je je ondernemingsidee pitchen? 

Voorbereidingen

De laatste loodjes voor je grote moment. We werken samen aan je pitch.

Pitchen voor een jury

De voorstelling van alle ondernemingsideëen voor een jury.

PRAKTISCHE INFO

  • Zondag 3 juli tot en met vrijdag 8 juli
  • Elke dag van 9h30 tot 16h
  • Permeke Kubus, De Coninckplein 25/26, 2060 Antwerpen

De Summerschool gaat door in centrum Antwerpen, op enkele minuten wandelen van het Centraal-Station. Wij voorzien al het materiaal dat je nodig hebt tijdens de workshops. Indien je liefst met een tablet of laptop werkt, neem die gerust mee!

DAGINDELING

Voormiddag — 9h30 tot 12h
Elke dag start met een theoretisch deel. De workshops nemen je mee door verschillende thema’s zodat je in de namiddag verder kan.

Lunch — 12h tot 12h45
Je voorziet zelf een lunchpakket. Wij zorgen voor water, koffie, thee en snacks.

Namiddag — 12h45 tot 16h
Tijd om zelf aan de slag te gaan. Je wordt verdeeld in kleine groepjes en past de theorie toe via oefeningen op je eigen onderneming. Ook komt er een onderneemster langs. die haar verhaal deelt en jou feedback geeft.

Wat na het traject?

Jij als mentor of voorbeeld

You did it! Na het traject zetten we jou graag in als voorbeeld of helper bij andere trajecten. Zo inspireer jij anderen!

Workshops

Om jouw skills te versterken en kennis te versterken organiseren we regelmatig losse workshops zodat je blijft leren. En zo leer je de andere Youthpreneurs kennen!

#SheMeans Business

Wil je graag meteen starten, dan kan je doorgroeien naar ons #SheMeansBusiness one-on-one business coaching programma.

JOUW VOORGANGERS AAN HET WOORD

Ik ben heel erg blij dat ik toch dit traject heb gevolgd. In het begin was ik niet erg overtuigd dat dit iets voor mij zou zijn, maar hoe meer ik er bezig was hoe meer ik in zag dat het toch iets is en heb ook heel veel geleerd. Vervolgens ben ik ook echt blij dat ik al deze mensen heb ontmoet en ben ook overtuigd dat ik wel verder wil doen met mijn ondernemingsidee. 

Hiba, 24 jaar

Zo dankbaar om de geweldige toppers te leren kennen! Zowel van iedereen die heeft deelgenomen alsook de organisatoren. Het was echt een fantastisch traject en ben echt proud op ons allemaal. Petje af 🥳 Jullie hebben allemaal een speciaal plekje in mijn hart ❤️ 

Zaya, 25 jaar