Ga jij de uitdaging aan? Werk in 10 weken een ondernemingsidee uit.

Hi jong talent,

Zit jij ook met zoveel ideeën in je hoofd, maar geen idee hoe en waar je moet beginnen? En heeft ondernemerschap jou altijd aangetrokken? Dan is dit jouw moment! Tijd om alle twijfels aan de kant te schuiven, en 10 zaterdagen te investeren in jouw ondernemende toekomst. Let’s go!

#SheDIDIT Youthpreneurs is een gratis traject dat Antwerpse meisjes tussen de 16 en 26 jaar met diverse culturele roots ondersteunt in het uitwerken van een ondernemingsconcept. Van dromers naar doeners, dat is ons doel. Je krijgt de kans om jouw talenten verder te ontwikkelen, nieuwe skills te leren en ondernemende kennis op te doen. En dat onder professionele begeleiding!

Alles kan én mag. Jij hebt een idee, wij geven jou de tools om het uit te werken. En je zal ongetwijfeld geïnspireerd geraken door de andere meisjes. En meteen aan je netwerk kunnen werken. De sessies worden niet enkel gegeven aan meisjes met diverse culturele roots, maar wordt ook gegeven dóór coaches met diverse culturele achtergronden. Zo kan je firsthand ervaren waartoe je allemaal in staat bent.

#SheDIDIT vindt het belangrijk om met organisaties te werken die hetzelfde doel nastreven: jongeren op verschillende manieren mogelijkheden bieden om zichzelf te ontwikkelen, nieuwe ervaringen op te doen en ongekende deuren te openen. Samen met Girls In The City gaan we voor een ondernemende jeugd!

Check ‘m out: Website  Instagram

HET YOUTH-PLAN

STAP 1

Inschrijven voor het traject hier

STAP 2

Ontmoetingsgesprek met Siham, je begeleider

STAP 3

Start! Elke zaterdag een workshop

STAP 4

Pitchen voor een jury van ondernemers

STAP 5

Ontvangst certificaat van deelname en ComPas

Hoe ziet zo’n pitchdag eruit?

DE PLANNING: Elke zaterdag

Bij Girls In The City — Paleisstraat 39, 2018 Antwerpen

1 OKTOBER

8 OKTOBER

15 OKTOBER

22 OKTOBER

29 OKTOBER

5 NOVEMBER

12 NOVEMBER

19 NOVEMBER

26 NOVEMBER

Hi, Youthpreneurs

Het begin van een nieuw avontuur! Je ontmoet de andere meisjes, en brengt jouw talenten en passies in kaart. Om vervolgens deze te linken aan je ondernemingsconcept.

Conceptontwikkeling

Een sterk concept is het begin van je succes, daarom steken we enorm veel tijd in afbakenen van je idee en waar je naartoe wil groeien. We gaan op zoek naar je eigen ‘WHY’.

Business Model Canvas

Tijd om je ondernemingsidee onder de loep te nemen en na te denken over concurrenten, je UPS, doelgroep, enzovoort. Je brengt je concept op papier adhv 9 bouwstenen. 

Klanten & marktonderzoek

Niet iedereen is of moet jouw klant zijn. Daarom focussen we ons op wie deze mensen zijn, stippel je een customer journey uit en bedenk je waarom iemand naar jou moet komen.

Marketing & Branding

Je idee zit goed, maar hoe communiceer je je idee op een aantrekkelijke manier? 

Ontmoet de Youthpreneur

Tijd om een onderneemster te ontmoeten! We laten een inspirerende vrouw langskomen waar jij je brandende vragen aan kan stellen, als ook feedback kan krijgen over je idee. 

Financieel plan

Met welke financiële zaken dien je rekening te houden?

Voorbereidingen

De laatste loodjes voor je grote moment. We werken samen aan je pitch.

Pitchen voor een jury

De voorstelling van alle ondernemingsideëen voor een jury.

PRAKTISCHE INFO

  • Elke zaterdag, gedurende 9 weken
  • Start om 12, eindigt om 15h
  • Girls In the City, Paleisstraat 39, 2018 Antwerpen

Het traject gaat door in Antwerpen, dichtbij het station Antwerpen-Zuid en tramhaltes. Wij voorzien al het materiaal dat je nodig hebt tijdens de workshops. Indien je liefst met een tablet of laptop werkt, neem die gerust mee!

Ik deed mee omdat ik al jaren met het idee speelde om écht iets te doen met mijn passie. Het is nu het moment om eens risico’s te nemen, ik was klaar om kei hard te werken voor mijn eigen toekomst.

Lina, 23 jaar

65 jonge dames zijn jou voorgegaan, wat enkelen zeggen …

Ik ben heel erg blij dat ik toch dit traject heb gevolgd. In het begin was ik niet erg overtuigd dat dit iets voor mij zou zijn, maar hoe meer ik er bezig was hoe meer ik in zag dat het toch iets is en heb ook heel veel geleerd. Vervolgens ben ik ook echt blij dat ik al deze mensen heb ontmoet en ben ook overtuigd dat ik wel verder wil doen met mijn ondernemingsidee. 

Hiba, 24 jaar

En, ga jij de uitdaging aan?

PRAKTISCHE INFO

  • Elke zaterdag, gedurende 9 weken
  • Start om 12h, eindigt om 15h
  • Girls In the City, Paleisstraat 39, 2018 Antwerpen

Het traject gaat door in Antwerpen, dichtbij het station Antwerpen-Zuid en tramhaltes. Wij voorzien al het materiaal dat je nodig hebt tijdens de workshops. Indien je liefst met een tablet of laptop werkt, neem die gerust mee!

En, ga jij de uitdaging aan?

ONE DAY OR DAY ONE. YOU DECIDE.